Min valg-dagbog

ndag d. 11. november.

 

Nu er det sidste slutspurt. Et gennemorganiseret fremstød med økologisk kaffe og materialer ved bagere i flere byer blev en stor succes. Jeg var dels ved Kundby brugs og dels ved bageren i Tølløse. Nu mærker vi at stadig flere har taget stilling, men jeg stødte også på tvivlere. Mulighed for at komme i TV2 Øst om lukning af en afdeling på Nykøbing Falster sygehus, men det blev aflyst da jeg var på vej derned p.g.a. en flyve ulykke ved Ringsted. Det sidste store vælgermøde i Holbæk kredsen blev afholdt på Elværket. 9 partier bl.a. med Ole Sohn, Brian og Thomas Adelskov. Jens Stenbæk var en myndig ordstyrer. Der kom ikke meget nyt frem, men mange spørgere og lidt debat. Jeg forlod mødet ½ time før afslutning for at nå til Nykøbing Falster. Har netop set en del af DR s afslutningsdebat. Jeg synes den samlede opposition markede et klart alternativ til VKO flertallet. Men tydeligst står det at NA politisk vil i en retning og personpegningsmæssigt i en helt anden retning. Det hænger simpelthen ikke sammen. 

 

 

Lørdag d. 10. november 2007

 

Uddeling i Kalundborg af røgede sild og økologiske æbler. Der var arrangeret et gedemarked på Kordilgade, hvor næsten alle partier deltog. Der var mange mennesker i byen, fordi vejret var betydeligt bedre. Klar succes igen med de røgede sild. Samme melding kom fra Holbæk, der også

Delte røgede sild ud. Ann og Jacob delte materiale ud. Vi var dejligt mange på gaden, så mange at vi delte os. Et hold i Tømmerup og jeg tog til Svebølle. Debatmødet på Cafe Le Soleil med Brian Mikkelsen gik fint. Han kørte nu frem med sin skræmmekampagne om det røde flertal. Jeg afviste at vi vil deltage i en ny blok der tromler sagerne igennem folketinget. Vi vil med en SR-regering søge at samle folketinget så der kan indgås brede aftaler

Hen over midten. Det må friste de konservative, der er pressede af V, der dominere og O, der bestemmer. God dag, med mange opmuntringer.

 

 

Fredag d. 9. november.

 

Godt møde på Odsherred Gymnasium. Selv vi var et stort panel, så fik vi krydset lidt klinger, men vi fik først og fremmest svaret på mange gode spørgsmål. Det er tydeligere og tydelige hvad V og K har fået at vide, hvad det er klogt for dem at sige, for de er klar kontinuitet i de indlæg de holder også selv om det er forskellige personer. Hyggelig frokost bagefter med  Rektor Aksel Godt m.fl. Derefter til Kalundborg, hvor jeg var på gaden i stiv kuling. Dels ved Kvickly, Netto og Føtex. Godt forfrossen tog vi hjem ved 18- tiden. Men igen mange positive tilbagemeldinger. Et varmt karbad bragt min legemstemperatur op på normal igen.

 

 

  

8. november

Stadig stor lyst til at modtage vores materiale også tidligt om morgenen. Fra 05.45 var vi på Holbæk station. Vi fik uddelt meget materiale og der var en god stemning - dog ikke hos flere af pendlerne, for der var aflyst 2 tog. Begrundelsen fik de ikke - det er for dårligt! Efter et par timer ved stationen i Holbæk var det mintidligere arbejdsplads Holbæk Seminarium der holdt vælgermøde. Denne gang på den traditionelle måde med

Panel og tilhørere, der stillede mange spørgsmål om uddannelse og en del af lærergerningen i nutidens skole. Det gik fint, men der bliver for lidt debat mellem paneldeltagerne. Vi afsluttede med stegt "valgflæsk" og persillesovs. Så gik turen til Asnæs Centret, der var kun meget få handlende, men i løbet af eftermiddagen
lykkedes det dog at få uddelt en del materiale og ikke mindst at få talt med vælgere, der var i tvivl. Jeg blev opsøgt af en lærer, der blev færdig på Holbæk Seminarium, medens jeg var rektor. Vi fik en god og lang samtale. Efter valgudvalgsmøde i Holbæk, holdt vi ABC vælgermøde på æggelageret. Formen var  den samme som ved sidste valg. Vi tre politikere skrev 3 emner op hver på den ene side af tavlen og tilhørerne fik skrevet deres ønsker på den anden side. Så styrede Mogens Flyvholm os igennem, så vi fik diskuteret det hele. God aften, men vores træthed var ikke helt til at skjule. 
 

 

7. november

Om en uge kender vi valgresultatet. Nu drøner vi derudaf med vores materiale og
vores holdninger og forslag. I morges/formiddag portræt samtale med Folkebladet.
Eftermiddag i debat på DR-regionalen med Brian Mikkelsen og Line Barfoed. En god diskussion om forudsætninger for en erhvervsudvikling i regionsjælland. Aften valgmøde i Nykøbing, hvor jeg var efter Ny Alliance, fordi Naser har været ude med
en meget klar melding om at han vil støtte Anders Fogh, uden dronningerunde, hvis Anders Fogh vil komme NA i møde på en række punkter. NA s politik og taktik er i åbenbar uoverensstemmelse med hinanden. Politikken ligger tættest ved S og R, men taktikken siger Fogh. Det må NA afklare. Vores udmelding om at vi kun kan se en SR-regering, er naturlig på baggrund af de åbninger S er kommet med og naturlige i.f.t. Venstre der ikke har vist nogen som helst imødekommenhed. Vi må på den baggrund klart sige at vi går efter en SR regering der kan skabe brede flertal i folketinget.

 

6. november 

 

Intet spændende nyt i regionalen eller i radioavisen. Kørte til Holbæk hvor TV Øst fulgte min uddeling af materiale sammen med Ole og Henning. De vil belyse konkurrencen mellem os tre radikale, der er valgt på Sjælland. Derudover fik jeg lejlighed til at understrege at vælgerne kan stemme på kandidater over hele Region Sjælland. Vælgermødet på Kalundborg Gymnasium blev afviklet under myndig og konsekvent ledelse af en 3.G`er. Vi var 9 i panelet, bl.a. Pia Kjærsgaard. Mange gode spørgsmål og kontante svar. Der blev desværre ikke mulighed for at vi i panelet kunne kommentere hinandens indlæg, vi havde nemlig kun 1 time og 15 minutter. Så til Tølløse og uddele materiale. Margrethe har meldt ud at vi har meget vanskeligt ved at se os i en VK regering. Det skyldes at der slet ikke er kommet nogen åbninger fra V og K i forhold til os. Vi arbejder stadig på at få en regering der er uafhængig af DF. Det ser desværre kun ud til at kunne lade sig gøre med S, som kortene ligger nu.

 

 

5. november 

Oppe kl.04.15 for at forberede uddeling af vælger hilsener. På Kalundborg station. Ikke så mange med toget. Men den økologiske kaffe var igen et hit. Kørte til DR regionalen og deltog i RV`s præsentationsprogram med Martin og Simon – så var de tre musketerer igen sammen. Vellykket og hyggeligt. Altid en god stemning når vi er sammen og på DR regionalen skaber de en god atmosfære for samtale og diskussion. Til møde med bestyrelsen for Kalundborgkredsen hos Dorte i Hørve. Fik lagt kalender for resten af valgkampen. Til møde med Dansk Familiebrug om vores økologiplan i Ringsted. Et fremragende dialogmøde, hvor vi i høj grad også kom til at diskutere den voldsomme strukturudvikling i landbruget, der fører os tilbage til et godsejer/fondsejet domineret landbruget uden de små og mellemstore landbrug. Det vil vi gøre noget ved, men vi ved det vil

Give kraftig modstand.

 

 

4. november

Vågnede som sædvanligt før 6 og kontaktede DR-regionalen med en nyhed om økologisk frugt og grønt. En engelsk videnskabelig undersøgelse der er foretaget over 3 år dokumenterer at økologisk frugt og grønt er sundere end ikke økologisk frugt og grønt. Det kan have betydning for vores region hvor vi især på Lolland og Falster med småøer har en betydelig frugt produktion. Regionalen bragte historien hen over formiddagen.

Uddelte økologisk kaffe ved bageren i Jyderup. En stor succes. Mange meget positive kunder, der signalerede opbakning til partiet og mig.

Rejste med Jacob Jensen fra Venstre til vælgermøde på Sejerø i det utroligt stille og smukke vejr. Rasmus udeblev. Ærgerligt vi ikke fik Socialdemokratiet med. Godt møde med gode spørgsmål og god debat. Første gang Jacob og jeg krydser klinger. Vi er enige om at det er vigtigt Region Sjælland har repræsentanter i Folketinget, der bor i regionen. Godt møde med Kalundborg foreningen om den sidste uges aktiviteter. Flot præsentation af principperne for regeringsførelse hvis SR kommer i regering.

 

 

3. november 2007

En fantastisk god dag. Stor opbakning fra Holbæk kredsen til gade arrangementet på Ahlgade .Pølsevognen med økologiske pølser fra Slagtergården i Holbæk, var en kanon succes. Klaus Bondams fremmøde og stærke støtte til mig var formidabel. Han går lige til folk, så de har meget vanskeligt ved at sige nej. Ved Kvickly Extra, var der svag interesse. Men samlet set blev det endnu en dag hvor mange sagde de ville stemme B og på mig. Så stor opbakning. Fik talt med mange vælgere.

 Tur til TV Øst for optagelse af 45 sekunders egen præsentation. Jacob (min søn) kørte mig derned og coachede mig på vejen, så jeg fik et godt indhold i præsentationen. Jeg er stadig så glad og tilfreds med denne valgkamp p.g.a. af den stærke opbakning fra Vælgerforeninger og RU, samt fra de mange vælgere. Jeg tror på at det lokale hensyn kommer til at opveje de mere kendte på det nationale plan.

 

 

2. november 2007

Diskuterede Klima og miljø på TV Lorry med bl.a. Christian Wedel Neergaard KF, Ida Auken SF i Brunch. God og livlig debat, hvor vi var efter regeringens manglende indsats på energi og miljøområdet. Selv om de nu lover bedring, så er der god grund til stadig at være skeptisk overfor deres reelle handlekraft. På gaden i Kalundborg, med  økologisk kaffe, som gaver til borgerne. Succes, selv om der var relativt stille på Kordilgade. Kampagnemøde i Holbæk med holdet, der gør en fantastisk flot indsats. Op af bakke for Glahn hedder overskriften på forsiden af Folkebladet og Venstrebladet. Det tager jeg roligt. Jeg har gode benmuskler og en meget kraftig medvind fra de mange vælgere der har sagt de vil stemme på mig. Så jeg er absolut optimist. En periode mere på Christiansborg vil være godt for vores region og for partiet. Jeg har stadig en række opgaver der skal arbejdes intenst med.